Consells

VIOLÈNCIES

Casos prescrits

Les víctimes tenen la oportunitat de parlar, sempre ets a temps de demanar ajuda professional, i denunciant pots ajudar, també, a altres persones. Ens ho diu Carla Vall, advocada i criminòloga, fundadora del Despatx Carla Vall Advocades.

Què fer per acompanyar a algú que l’hagi patit?

Què fer en cas de trobar-nos amb algú que ha patit violència sexual o domèstica? Ens ho explica Carla Vall, advocada i criminòloga, fundadora del Despatx Carla Vall Advocades.

Assetjament

L’assetjament és produeix com una mena de gota malaia que ens va minvant poc a poc a poc, i que fins hi tot ens fa canviar les nostres rutines. Són conductes que es poden donar a la nostra vida familiar, laboral o a les xarxes socials. Ens ho explica Carla Vall, advocada i criminòloga, fundadora del Despatx Carla Vall Advocades.

VIOLÈNCIA SEXUAL

Primers passos

Carla Vall, advocada i criminòloga, fundadora del Despatx Carla Vall Advocades, ens explica que fer en el duríssim cas de patir violència sexual: “No estàs sola”.

VIDO: VIOLÈNCIA DOMÈSTICA

Violència psicològica

Montserrat Solé, advocada del Despatx Carla Vall Advocades ens parla de la violència psicològica en el si de la parella, com per exemple en l’anomenat ‘llum de gas’.

Violència familiar

Els lligams familiars ens fan aguantar situacions que només per amor aguantariem. Estima’t a tu i protegeix-te, explica-ho i assessora’t. “No estàs sola”, ens diu Paula Narbona, advocada del Despatx Carla Vall Advocades.

Procediment de família

Si tu ets víctima els teus fills també ho són, tant si convius amb l’agresor com si ja t’has separat. La Paula Narbona, advocada del Despatx Carla Vall Advocades, ens explica què podem fer en aquests casos.

INFÀNCIA

Bullying

Si algú t’incomoda o t’agradeix, això no són ‘coses de nens’, explica-ho a casa i demana ajuda. Paula Narbona, advocada del Despatx Carla Vall Advocades.

PROCEDIMENT JUDICIAL

La prova perifèrica

L’advocada Paula Narbona, del Despatx Carla Vall Advocades, ens explica que en delictes de violències masclistes la paraula de la víctima pot ser suficient com per desvirtuar la presumpció d’inocència sempre i quan s’acompanyi d’una prova perifèrica: si ho has explicat a algú, si has anat al psicòleg, si tens missatges de whats o de les XXS. etc